Ervaar de voordelen

Volledig inzicht in uren, projecten, kwaliteit en bestellingen. Met de Boris app krijg je inzicht in je bedrijfsprocessen, waardoor je tijd bespaart en de foutmarge reduceert: efficiënter en effectiever werken!

Bestellen

Tijdens een project zijn veel materialen nodig. Het bestelmoment wordt mede bepaald door de planning. Niet alle spullen kunnen in de container op de bouw worden opgeslagen. Via deze module wordt het bestellen en afroepen gestroomlijnd. Op een eenduidige manier kunnen via de bestellijsten materialen worden aangevraagd. Dat scheelt last minute telefoontjes, losse berichtjes en ritjes naar het magazijn of de groothandel.

In de bestellijsten staan per organisatie de top 10-25-50 materialen die vaak besteld worden. Zo wordt op het juiste moment het juiste materiaal besteld. Dat wordt via je eigen magazijn of de groothandel geleverd. Er is een koppeling met 2BA om productdata uit op te halen.

Urenregistratie

Met één druk op de knop uren boeken vanaf de bouwplaats via een app. Met behulp van GPS worden alleen de projecten in een straal van enkele kilometers getoond, zodat de uren direct op het juiste project staan. De uren worden geboekt op het project en daardoor opgeteld voor het onder handen werk. De weekstaat wordt gedurende de week automatisch gevormd. De data is vrijwel direct beschikbaar voor de administratie. Dat helpt tijdig te communiceren en eventuele correcties door te voeren.

Zo levert de app een kloppende weekstaat op voor de monteur en beter inzicht voor de bedrijfsleiding. In de app zijn slimme controles en notificaties ingebouwd. Die zorgen dat de urenstaten tijdig ingediend worden en ook de administratie efficiënt kan werken. Het grote gemak voor de monteur bevordert het gebruik. 

Rapporteren

Tijdens het ontwerpen, aanleggen en controleren van installaties heb je te maken met veel eisen en normen. Je wilt precies weten welke eisen worden gesteld aan de installaties, zodat je het werk zo goed mogelijk kunt uitvoeren. Dit brengt een hoop uitzoekwerk met zich mee voor de wetgeving, diverse normeringen en kwaliteitsstandaarden. Maar ook verzekeraars zorgen dat het nodig is de juiste controles te doen bij het opleveren van je installaties.

Met Boris kun je afpersrapport gasinstallaties, afpersrapport waterinstallaties en inregelen van mechanische ventilatie installaties vastleggen. Boris zorgt dat je de registraties op een eenvoudige, snelle en correcte wijze doet.

Media

De fotomodule draagt bij aan bewijslast voor de uitvoering van werkzaamheden. Het helpt bij documentatie en overdracht en is dé basis voor het voldoen aan de wet kwaliteitsborging. Zowel voor de nieuwbouw als voor de renovatie wordt met één enkele druk op de knop een foto direct toegevoegd aan het dossier. De foto wordt gestructureerd opgeslagen. De volgende tags worden meegegeven: projectnummer, huis-bouwnummer, de categorie en een opmerking.

De foto’s zijn direct beschikbaar voor kantoor via het Boris Backoffice portaal. Zo kan richting de opdrachtgever gezorgd worden voor overdracht. Ook kan bij het volgen van het werk eerder bijgestuurd worden, omdat de bewijslast via foto’s direct en actueel beschikbaar is. Hierdoor worden de opleverpunten ook geminimaliseerd.

Formulieren

Tegenwoordig moet steeds meer vastgelegd en gecheckt worden. De hoeveelheid checklists, controlelijsten, administratieve briefjes en keuringen neemt toe. Per project kan dit ook verschillen vanwege de opdrachtgever, aannemer of de eisen waar je mee te maken hebt. Dit kan zorgen voor extra werk voor je medewerkers. Voor het soepel en eenvoudig regelen van vastleggen, is de dynamische formulieren tool ontwikkeld.

In deze tool maak je aan de achterkant je sjablonen. Deze stel je beschikbaar op de bouwplaats. Via de mobiele app worden formulieren gemakkelijk getoond en ingevuld. De resultaten vind je direct terug in het backoffice portaal zodat je deze kunt opvolgen, analyseren en in - pdf - rapportagevorm kan delen. Zo wordt het invullen én het geregel eenvoudig.

Taken en processen

Opvolging van acties is essentieel. Vanuit kwaliteit, klanttevredenheid, samenwerking op de bouwplaats en planning. Door de taken- en processen-module in te zetten, heb je uitgebreide mogelijkheden controle te behouden. Je stelt eenvoudig zelf taken en signaleringen in.

Bijvoorbeeld wanneer een opleverpunt of onveilige situatie is gesignaleerd er automatisch een mail-notificatie naar de projectleider, werkvoorbereider of tekenaar gaat. Een herinnering als een taak voor een uiterste datum moet worden opgepakt. Een losse taak aanmaken voor een collega waarbij je de voortgang ziet. Een taak op het moment dat een checklist is ingediend voor deel 2 of een controle. Op die manier maak je de opvolging inzichtelijk en strak geregeld. Door continue verfijning zijn er steeds meer mogelijkheden de bouw te stroomlijnen.

Offline

Wat Boris uniek maakt, is dat de app offline te gebruiken is, waardoor gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken over de beschikbaarheid van internetverbindingen

Koppelingen

De Boris app biedt een geïntegreerde ERP-module, maar ook koppelingen met andere veelgebruikte ERP-systemen om workflows te optimaliseren. Betere bedrijfsprocessen en je verhoogt je efficiëntie en productiviteit.

Deze gebruikers gingen je voor:
Europe @work
Zondervan
Hoeben installaties
Installatiebedrijf Naalden
Van Hoften
Vroegh
Kolsters Logo[13]
Sankomij
Aalbers
De Graaf Installaties BV
Velegro
SIO Technische Installaties
Paans
Wersterlaken Techniek
Heatfix
Mensonides
Roel breman
A&B Electrotechniek
Puijenbroek
LKS Installatietechniek
IBW
Zuid-Nederlands Installatiebedrijf
arrow right
arrow right
0%

Foutmarge bij het bestellen van materiaal.

© Copyright Boris

Ontwerp & realisatie MM