22 juni 2023
‘De Boris app blijft zich ontwikkelen’
klant Zondervan Groep

De Zondervan Groep uit Rhoon is specialist in loodgieterswerk, verwarming, ventilatie en koeling voor woningen, kantoorpanden en openbare ruimtes. Jaarlijks renoveren zij zo’n duizend woningen op het gebied van badkamers, keukens, verwarmings- en ventilatie-installaties. De Boris app blijkt van toegevoegde waarde voor hun bedrijfsvoering.

Via Techniek Nederland, de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel, leerden zij de Boris App kennen.

Regeldruk

Richard de Jong is sinds november 2022 KAM-coördinator bij de ervaren installateur uit Rhoon. Hij is aanspreekpunt voor de kwaliteit, arbeidsomstandigheden en de zorg voor het milieu binnen het bedrijf. Richard heeft onder andere te maken met CO-certificering en nieuwe wet- en regelgeving. “Voor onze projecten werken we veel met checklists en rapportages. De regeldruk is alleen maar toegenomen en in 2024 komt ook de wet op de kwaliteitsborging erbij.”

Digitaliseren

Richard: “Voorheen werd gewerkt met handmatig ingevulde formulieren. Samengevat: dat was omslachtig, foutgevoelig en zorgde voor veel tijdverlies. ‘Dat kan efficiënter’, dacht ik en ben de mogelijkheden voor digitalisering gaan verkennen. Veel opties bleken nog in de kinderschoenen te staan. Via Techniek Nederland kwam de Boris app om de hoek kijken: dat bood praktische mogelijkheden, ook met het oog op koppelen met ons ERP systeem Syntess.”

Renovatie-transformatieprojecten

“In het verleden hebben we ons ook met nieuwbouw beziggehouden, maar tegenwoordig richten we ons op renovatie-, transformatieprojecten en onderhoudswerkzaamheden”, vertelt Richard. “Onze eerste insteek bij het projectmatige werk was ‘weg van het papierwerk’. Digitaliseren is direct en efficiënt. Inmiddels hebben we een maand proef gedraaid met de Boris app. Dat betekent dat zo’n vijftig à zestig medewerkers gebruik maken van de app: dat verliep goed! We staan aan het begin van een zestal grote projecten, met een looptijd van wel twee jaar. Daar kunnen we de Boris app nu prima voor inzetten.”

Bewijsvoering

Richard: “We zijn op tijd begonnen en hebben ook de tijd genomen onze medewerkers te laten wennen aan deze nieuwe werkwijze. Op een paar kinderziektes na is die proefperiode prima verlopen. Het is mijn taak formulieren digitaal in te bedden in de Boris app. De Zondervan Groep gaat vrij ver in de uitleg en onderbouwing. Dat doen we om de monteur scherp te houden. Het is een kracht van Boris dat onderbouwing bij formulieren verplicht gesteld wordt. Bovendien is bewijsvoering door de fotomodule van toegevoegde waarde.”

Efficiëntie

“Een belangrijk onderdeel voor ons is het formulier waarin de hoofdmonteur de dagproductie invult. Daar kan bovendien meerwerk in worden aangegeven. Dat kunnen we terugkoppelen naar de opdrachtgever én inzetten bij de facturatie. Dat invullen is een dagelijkse routine. De efficiëntie is door het gebruik van de Boris app echt enorm toegenomen. Zowel op de werkvloer als voor de administratie op kantoor!”

Ontwikkelen

Richard: “Het compliment wat ik Boris moet maken, is dat zij hun app willen blijven door ontwikkelen. Daarin werken ze samen met de gebruikers die hun specifieke ervaringen delen. Op dit moment bijvoorbeeld werken ze voor ons aan het finetunen van taken en processen per afdeling. Met behulp van Boris kunnen wij straks op projectniveau specificeren wie verantwoordelijk is!”

Wil je meer weten over de uitgebreide en specifieke mogelijkheden van de Boris app voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Verder praten over dit artikel?

Remco vertelt je er graag maar over!

Lees verder

© Copyright Boris

Ontwerp & realisatie MM