6 juni 2024
De kracht van digitalisering in de installatiesector
Boris app - Marius Hakkesteegt

Marius Hakkesteegt kan als geen ander de kracht van de Boris app benoemen. Op verschillende manieren is hij betrokken bij ons proces met behulp van digitalisering de administratieve druk voor installatiebedrijven te verlichten. Zowel op de bouwplaats, als op kantoor.

In dit interview vertelt Marius over de kracht van de Boris app en zijn rol daarin.

Wat is jouw rol bij de Boris app?

Marius: “Als Business Developer bij de Boris app ben ik verantwoordelijk voor de communicatie met nieuwe partijen en het bevorderen van samenwerkingen. Boris is ontstaan vanuit een gezamenlijk initiatief voor installateurs. We zagen steeds meer administratie op de werkvloer, wat leidde tot veel oplossingen die juist weer voor verwarring zorgden. Daarom wilden we dit voor zijn en een centraal systeem ontwikkelen.”

Hoe brengen jullie de Boris app onder de aandacht?

“We werken nauw samen met installateurs en organisaties. Ons doel is om digitalisering binnen de sector te verbeteren en te centraliseren. Dit doen we door monteurs op de bouwplaats op een zo eenvoudig mogelijke manier te laten administreren. Mijn rol aan de achterkant is voornamelijk het communiceren met nieuwe partijen en het bespreken en samenwerken met Remco Westerlaken en ons team.”

Jouw doel is breder dan het promoten van de app?

“Ik ben ook projectmanager van het platform ‘Samen Digitaal’ van Techniek Nederland. Dit project staat volledig in het teken van digitalisering. Dit platform heeft een groot bereik. Met behulp van de Boris app kunnen we praktijkvoorbeelden toepassen.

Wat is de kracht van de Boris app?

“De kracht van de Boris app ligt in het feit dat het vanuit de praktijk is opgezet, met input van de mensen die ermee moeten werken. Het biedt een complete oplossing op het gebied van kwaliteit, veiligheid en administratie, allemaal centraal op één plek. De app werkt intuïtief en herkenbaar. Digitalisering maakt veel mogelijk en vergemakkelijkt het werk aantoonbaar. Het grote voordeel is dat gebruikers veel eerder hun werk kunnen afronden en zich meer bewust worden van hun efficiëntie.”

Wat zijn jullie ambities met de Boris app?

“We zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten. De vraag naar het compleet vastleggen van het bouwdossier wordt groter. Dat wordt steeds belangrijker voor meerdere partijen. Ons doel is om het vakmanschap te beschermen en zoveel mogelijk betrouwbare informatie vooraf in te vullen. Kwaliteit aantonen en data delen met opdrachtgevers neemt een belangrijke positie in. We willen de app voortdurend interactiever en intelligenter maken.”

Hoe zie je de samenwerking met de sector verder ontwikkelen?

“De intentie van de Boris app is om de hele sector te bedienen en samen te ontwikkelen. Door middel van webinars willen we zorgen dat partijen elkaar weten te vinden en kennis delen. Digitalisering moet op meerdere vlakken plaatsvinden, waarbij we vooral middelgrote installateurs willen verbinden.”

Tot slot heeft Marius nog een belangrijke boodschap: “Hou altijd het doel voor ogen en niet het middel. Digitalisering is een middel om de sector te verbeteren en efficiënter te maken, maar het uiteindelijke doel is altijd om de kwaliteit en het vakmanschap te waarborgen!”

Verder praten over dit artikel?

Remco vertelt je er graag maar over!

Lees verder

© Copyright Boris

Ontwerp & realisatie MM