28 september 2023
Kwaliteit bewaken met de mediamodule
Boris app mediamodule

Als gevolg van nieuwe regelgeving neemt ‘papierwerk’ hand over hand toe. Het is veel waard dat installateurs zich op hun ‘echte’ werk kunnen richten. Goede voorbeelden zijn de gasketelwet en CO-certificering, of de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. In de praktijk betekent het dat veel meer moet worden vastgelegd.

Je moet kunnen bewijzen dat je een leiding goed geïnstalleerd hebt! Met de mediamodule in het dossier biedt de Boris app een digitale oplossing!

Kwaliteit bewaken

De mediamodule is onderdeel van het dossier en past naadloos in het algemene voordeel van de Boris app: minder fouten, efficiënter werken, minder loze uren. Kwaliteit is eenvoudig op afstand te bewaken. De media- of fotomodule draagt bij aan bewijslast voor de uitvoering van werkzaamheden, helpt bij documentatie en overdracht en is dé basis om te voldoen aan de Wet kwaliteitsborging. Zowel voor de nieuwbouw als voor de renovatie wordt met één enkele druk op de knop een foto direct toegevoegd aan het dossier.

Gestructureerd opgeslagen

De installateur neemt van elke cruciale activiteit die hij onderneemt tijdens de bouw een foto. Alle foto’s worden gestructureerd opgeslagen. Wie heeft de foto gemaakt? Voor welk project? Wat is het bouwnummer? Wanneer later vragen gesteld worden, kun je aantonen dat de installatie volgens voorschriften is uitgevoerd. Het is de bewijslast die die wet eist.

Actueel beschikbaar

De foto’s zijn direct beschikbaar voor kantoor via het BORIS Backoffice portaal. Zo kun je de overdracht richting je opdrachtgever verzorgen. Omdat de bewijslast via foto’s direct en actueel beschikbaar is, ben je in staat eerder bij te sturen. Hierdoor worden de opleverpunten ook geminimaliseerd.

Opleveren

Foto’s leveren het bewijs dat een pand zonder gebreken is opgeleverd. Met goede bewijslast ben je als installateur of bouwer in staat kwaliteit te borgen. Foto’s zijn van belang wanneer een fout is gemaakt. Maar ze werken ook als stimulans en zijn een drijfveer het werk zo goed mogelijk uit te voeren.

Wil je meer informatie over de multifunctionele modules van de Boris app? Neem dan contact met ons op.

Verder praten over dit artikel?

Remco vertelt je er graag maar over!

Lees verder

© Copyright Boris

Ontwerp & realisatie MM