1 februari 2024
‘Leren door toe te passen!’
Boris App - gebruiker aan het woord

Tevreden gebruikers zijn een ideaal uithangbord voor de Boris app. Sjoerd Elshof is projectleider bij LKS Installatietechniek. Hij heeft bovendien een verleden als installatiemonteur bij het bedrijf uit Asten: een prima uitgangspositie te vertellen over zijn ervaringen met de Boris app.

LKS Installatietechniek maakt alweer ruim 2,5 jaar gebruik van de Boris app.

Korte lijntjes

Sjoerd: “Ons zusterbedrijf Sankomij Installatietechniek uit Veldhoven is één van de eerste partijen die gebruik is gaan maken van de Boris App. Daardoor zijn de lijntjes heel kort en profiteren wij optimaal van de voordelen van de app. We hebben ervoor gekozen de monteurs in groepen te verzamelen en via onze projectmanager de nodige uitleg te geven. Vervolgens was het ‘leren door toe te passen’.”

Gebruiksvriendelijk en vanzelfsprekend

“Voor onze achttien monteurs was het een aanzienlijke verandering”, vervolgt hij. “Na de gebruikelijke gewenningsperiode vonden ze het werken met de app gebruiksvriendelijk en vanzelfsprekend.” Hij geeft een voorbeeld hoe de app de werkwijze heeft veranderd. “Naast de tijdwinst, moesten monteurs wel wennen aan de benamingen voor materialen. Maar inmiddels heeft het ons werkproces vernieuwd en gebruiksvriendelijker gemaakt.”

Praktische mediamodule

Sjoerd: “Voor mij als projectleider is het meest praktisch aan de Boris app zonder twijfel de mediamodule. Die stelt mij in staat op afstand mee te kijken hoe iets gemaakt is, wat heel praktisch is bij projectbegeleiding. Ook het terugzoeken en het plaatsen van bestellingen gaat veel makkelijker met behulp van het projectnummer.”

Ervaringen delen

Door de korte lijnen met Sankomij Installatietechniek, kan Sjoerd zijn ervaringen met de app gemakkelijk delen. “Die suggesties worden gewaardeerd. Zo zijn bijvoorbeeld producten die wij regelmatig bestellen toegevoegd aan het assortiment in de app. Deze vorm van maatwerk is heel handig voor onze monteurs en kan ook bij andere gebruikers worden toegepast.”

Wet kwaliteitsborging

Sjoerd: “De invloed van de app op de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen - Wkb -, is voor ons relatief beperkt. Voor onze BRL-certificering werden wij al getoetst en we gebruikten de app al volledig. Ongeacht de Wkb, profiteren wij al langere tijd van de efficiëntie, tijdwinst en gebruiksgemak.”

Bewijslast

Hij vervolgt: “Maar natuurlijk helpt de Boris app ons alle foto’s meteen vast te zetten. Wanneer een monteur bijvoorbeeld de installatie voor een vloer heeft verzorgd, worden direct foto’s genomen als bewijslast. Daarnaast zijn we actief bezig met de formulierenmodule voor oplever- en tussenformulieren. Ook integreren we onze ingehuurde partners. Dat vermindert hun en onze administratieve handelingen aanzienlijk!”

Tijdswinst en efficiëntie

Sjoerd: “We constateren door het gebruik van de app aanzienlijke tijdwinst en efficiëntie op kantoor. En voor de monteurs wordt het steeds makkelijker, vooral voor het bestellen van materialen. Een foto bij een bestelling voegt veel duidelijkheid toe en verlaagt de kans op fouten.”

Wil je naar aanleiding van de positieve ervaringen van Sjoerd Elshof meer informatie over de mogelijkheden van de Boris app? Kijk dan verder op onze website of neem contact met ons op.

Verder praten over dit artikel?

Remco vertelt je er graag maar over!

Lees verder

© Copyright Boris

Ontwerp & realisatie MM