10 augustus 2023
‘Op zoek naar papierloze oplossing’
interview Mark van Hoften

Directeur-eigenaar Mark van Hoften is met zijn Van Hoften Installatietechniek uit Hardinxveld-Giessendam altijd in ontwikkeling. Eén van die ontwikkelingen is zijn streven naar papierloos werken: de Boris app brengt dat doel een aantal stappen dichterbij!

Mark: “Wij voeren veel installatiewerk uit bij de nieuwbouw van woningen. Wij proberen slim te werken. Aan de voorkant van projecten betekent dat we naar innovatieve oplossingen zoeken op het gebied van tekenwerk, de voorbereiding én de urenadministratie”

Elementen verbinden

Hij vervolgt: “De papieren versie van onze urenadministratie bleek bijvoorbeeld omslachtig en onbetrouwbaar. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een papierloze oplossing. Samen met Aspect ICT hebben we nagedacht over de digitale mogelijkheden. Daar is de Boris app uit voortgekomen: een bouwregistratie- en informatiesysteem wat alle elementen verbindt.” 

Tijd besparen

Mark: “Door het gebruik van de app communiceren we gerichter. Het digitaal werken is duidelijker en er worden minder fouten gemaakt! Bovendien hebben we realtime-inzicht in de bestellingen en de status van lopende projecten. We besparen veel tijd, die we kunnen besteden aan de kwaliteit van ons échte werk!”

Elementen verbinden

“De Boris app is opgebouwd uit een aantal modules, waardoor alle elementen van het werk verbonden worden”, vertelt Mark. “De laatste noviteit op dat vlak is de mediamodule. Omdat je daarmee foto’s kunt uploaden, beschik je altijd over bewijslast van de kwaliteit van je werk. Zeer functioneel met het oog op de nieuwe wet kwaliteitsborging.” 

Kwaliteitsimpuls

Mark: “Inmiddels werken de meeste monteurs met de app. Na een uitgebreide testfase, is de acceptatie onder monteurs gegroeid: nu werken ze er dagelijks mee en willen ze niet meer zonder!” Hij besluit: “Door uitvoerig te testen én goed te luisteren naar de opbouwende kritiek van de gebruikers, is de app zover ontwikkeld dat hij een kwaliteitsimpuls aan ons werk geeft!”

Wil je meer weten over de verschillende voordelen van de Boris app? Neem dan contact met ons op.

Verder praten over dit artikel?

Remco vertelt je er graag maar over!

Lees verder

© Copyright Boris

Ontwerp & realisatie MM