23 november 2023
Wkb: kwaliteitsborging
2231612 Boris App   content 23 november 2023   Nieuws

Het is bijna zover: 1 januari 2024 treedt de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen in werking. Dit betekent een belangrijke verandering voor de wijze waarop bouwprojecten worden gecontroleerd en opgeleverd. De Boris app kan een belangrijke rol spelen in die nieuwe werkwijze. Ben jij al klaar voor de Wkb?

Het doel van de wet is het verbeteren van de bouwkwaliteit en het vertrouwen van de consument vergroten.

Meerwaarde

Met behulp van de fotomodule en rapportagemodule in de Boris app, kun je heel eenvoudig bewijslast leveren bij geleverd werk. Alle registraties zijn direct gekoppeld aan het project, de specifieke bouwnummers, type werk en het dossier.

Rapporteren

Tijdens het ontwerpen, aanleggen en controleren van installaties heb je te maken met veel eisen en normen. Je wilt precies weten welke eisen worden gesteld aan de installaties, zodat je het werk zo goed mogelijk kunt uitvoeren. Met de Boris app kun je afpersrapport gasinstallaties, afpersrapport waterinstallaties en inregelen van mechanische ventilatie-installaties vastleggen. 

Bewijsvoering

De fotomodule draagt bij aan bewijslast voor de uitvoering van je werkzaamheden. Het helpt bij documentatie en overdracht. En het vormt dé basis voor het voldoen aan de wet kwaliteitsborging. Met één druk op de knop wordt een foto toegevoegd aan het dossier. De foto’s zijn direct beschikbaar via het Boris Backoffice portaal. Zo kan bij het volgen van het werk eerder bijgestuurd worden.

Formulieren

In het kader van de Wkb moeten veel gegevens vastgelegd en gecontroleerd worden. Per project kan dit ook verschillen vanwege de eisen waar je mee te maken hebt. Daarom is de dynamische formulieren tool ontwikkeld. Via de app worden formulieren gemakkelijk getoond en ingevuld. De resultaten vind je direct terug in het backoffice portaal zodat je deze kunt opvolgen, analyseren en in - pdf - rapportagevorm kunt delen.

In ontwikkeling

De bouwsector en installatiebranche worden steeds veelzijdiger, complexer en digitaler. Zowel in de geboden oplossingen, als in de wensen van relaties en toekomstige medewerkers. Met de Boris app ben je continu in ontwikkeling en zet je stappen in de toekomst. Wil je meer informatie over de Boris app en de Wkb? Neem dan contact met ons op.

Verder praten over dit artikel?

Remco vertelt je er graag maar over!

Lees verder

© Copyright Boris

Ontwerp & realisatie MM