12 april 2024
Een kijkje achter de schermen
2240558 Boris content april Overzicht

Sinds 2020 werkt onze ontwerper Sander aan een dynamische formulierenmodule binnen de Boris app. Gebruikers - voornamelijk installateurs – worden in staat gesteld hun eigen formulieren te ontwerpen en op te slaan als sjabloon.

In dit interview met technical developers Sander en Martin, en business developer Marius, duiken we in de ontwikkeling van onze app.

De uitdaging van dynamische formulieren

Sander legt uit: “Het idee was een tool te creëren waarmee installateurs hun eigen formulieren kunnen vormgeven, compleet met hun eigen logo en bedrijfsgegevens. Dit was een behoorlijke uitdaging, gezien de diversiteit aan activiteiten binnen de branche, die elk unieke formulieren vereisen. Van bijvoorbeeld duurzaamheid en nieuwbouw tot renovatie.”

Samenwerken en vakmanschap

Een sleutelaspect van de ontwikkeling is de mogelijkheid voor gebruikers formuliersjablonen met elkaar te delen. “Dat bevordert de kwaliteit en het vakmanschap binnen de sector, maar zorgt ook dat niet iedereen het wiel opnieuw hoeft uit te vinden”, merkt Martin op. De waardering van de brancheorganisatie, Techniek Nederland, onderstreept de meerwaarde van de Boris app in de praktijk.

Continu dialoog met de praktijk

Het team onderhoudt nauw contact met professionals uit de praktijk. Zo wordt de app voortdurend verbetert op basis van directe feedback. Marius: “Het ontwikkelingsproces is een voortdurende cyclus van testen, feedback verzamelen en prioriteiten stellen.” “Hoewel de app nooit echt ‘af’ is vanwege constante veranderingen en verbeteringen, is ons doel het werk voor monteurs zowel leuker als makkelijker te maken”, vervolgt hij.

Vereenvoudiging boven complexiteit

De vraag rijst hoe de Boris app zich verhoudt tot standaardformulieren, zoals die van Microsoft. Het team is duidelijk: “Ons doel is te laten zien dat onze oplossingen eenvoudiger en overzichtelijker zijn, maar ook dynamischer. We streven naar ‘minder is meer’. Zo verminderen we de administratieve last voor monteurs.”

Symbool voor mogelijkheden

De Boris app staat symbool voor de mogelijkheden die ontstaan wanneer technische expertise hand in hand gaat met praktische inzichten. Developers Sander en Martin blijven zich inzetten voor het vereenvoudigen van processen en het verhogen van de efficiëntie. Daardoor wordt de kwaliteit van werk binnen de installatiebranche naar een hoger niveau getild. Wilt u meer informatie over de voortdurende ontwikkeling van de Boris app? Neem dan contact met ons op.

Verder praten over dit artikel?

Remco vertelt je er graag maar over!

Lees verder

© Copyright Boris

Ontwerp & realisatie MM