5 december 2023
‘Meegaan met digitale ontwikkelingen’
2231612 Boris App   content november 2023   Nieuws

Hoeben Installaties is een werktuigkundig installatiebedrijf uit Asten, Noord-Brabant. Het betrokken familiebedrijf werkt graag in - bouw - teamverband. Met alle betrokken partijen de beste oplossing voor de opdrachtgever leveren. En daar zetten zij tegenwoordig ook de Boris app voor in!

Hoeben Installaties is in 1978 gestart door Gerard Hoeben, en samen met zijn vrouw Carina

uitgebouwd tot een volwaardig werktuigkundig installatiebedrijf. Inmiddels is het bedrijf overgenomen door hun kinderen Michiel, Janneke en Frans.

Digitaliseringsslag

Janneke Hoeben vertelt over hun digitaliseringsslag. “In september zijn we gebruik gaan maken van de Boris app. Wij werden door een collega-installateur gewezen op de voordelen van de app. Wij werkten al met een softwarepakket waar urenregistratie deel van uitmaakte, maar de Boris app biedt veel meer mogelijkheden.”

Van toegevoegde waarde

“Dat zie je bijvoorbeeld met de mogelijkheid van dossiervorming” vervolgt Janneke. “Wanneer in januari de Wet kwaliteitsborging - Wkb - van kracht wordt, is de app helemaal van toegevoegde waarde. Deze periode gebruiken we dan om ook met heel ons team te wennen aan de digitaliseringsslag.”

Praktisch en oplossingsgericht

Janneke: “Voor ons werkt het heel praktisch en oplossingsgericht. Recht toe, recht aan. Heel direct, precies zoals we zelf ook werken! Het is ook voor onze monteurs heel gebruiksvriendelijk. Ze konden stapsgewijs wennen aan het gebruik, door in eerste instantie hun uren te registreren. Vervolgens volgt de stap naar foto’s delen en projectinformatie toevoegen en bestellingen plaatsen. 

Maatwerk

“Omdat wij veel met korte projecten werken, heeft de Boris app maatwerk voor ons verzorgd. De urenmodule is direct toepasbaar. En ook op het vlak van plannen en last minute opmerkingen toevoegen hebben zij goed naar ons geluisterd en staan ze open voor oplossingen. Het is daarbij heel fijn dat we met één vast contactpersoon te maken hebben.”

Gebruiksgemak

Janneke: “De Boris app is al helemaal ingericht voor de Wkb. Wij proberen de afhandeling van de gevolgen van die wet ook direct digitaal uit te voeren. We kunnen checklists toevoegen en de collega’s staan er positief tegenover. Het gebruiksgemak werkt wat dat betreft in het voordeel van de app! Wij gaan graag mee met de ontwikkelingen: ons doel is alle functionaliteiten te gebruiken!”

Efficiënt

“Ongeveer twintig medewerkers maken gebruik van de Boris app”, besluit Janneke. “Monteurs, maar ook werkvoorbereiders. En het is veel makkelijker voor onze administratie. We kunnen de gegevens vanuit de app eenvoudig importeren in ons ERP-pakket. Het maakt beide kanten van onze bedrijfsvoering efficiënter. Voor ons is de Boris is een uitkomst en van meerwaarde!”

Ben je benieuwd hoe andere klanten onze app ervaren? Kijk dan eens op onze nieuwspagina.

Verder praten over dit artikel?

Remco vertelt je er graag maar over!

Lees verder

© Copyright Boris

Ontwerp & realisatie MM